Kalkaanslag in de wc verwijderen

Kalkaanslag in de wc ziet er vaak wat vies uit en is ook niet erg mooi. Het is dan ook fijn als je een goede manier weet om de kalkaanslag in de wc te verwijderen. Wanneer je namelijk geen waterontharder hebt, moet je een andere manier bedenken om de kalk in de wc pot te verwijderen. In dit artikel geven we je daarvoor een aantal tips

Hoe ontstaat kalk?

Kalk (calcium) is een mineraal dat altijd in ons kraanwater zit. Wanneer er water, voornamelijk warm water, uit de kraan komt. Reageert het kalk met de zuurstof en hecht het zich aan het oppervlak. Dat kan nog in de leiding gebeuren, maar ook buiten de leiding. Bijvoorbeeld in de wasbak, in de douchecabine, of in de wc pot.

We hadden het er net al even kort over, wanneer je een hekel hebt aan het verwijderen van kalkaanslag, kan het een oplossing zijn om een waterontharder aan te schaffen. Een waterontharder filtert namelijk al het kalk uit je water, waardoor je zowel in je leidingen als in je apparaten en dus ook in je wc, geen last meer hebt van kalkaanslag. 

Aan de slag met chloor

Heb je last van bruine kalkaanslag in de wc en wil je die verwijderen? Dan kun je aan de slag met chloor. Niet iedereen is gek op de geur van chloor, maar het maakt wel goed schoon en zeker in de wc zorgt het voor een goede, hygiënische reiniging. Daarbij helpt chloor ook tegen kalkaanslag en maakt het mooi wit. De kalk verdwijnt en de wc pot ziet er binnen de kortste keren weer mooi en helder schoon uit. Met chloor kun je dus gemakkelijk bruine kalkaanslag in de wc verwijderen.

pexels-karolina-grabowska-4239090

Bekijk onze waterontharders!

Gebruik schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is één van de beste manieren om je te ontdoen van kalkaanslag. Schoonmaakazijn gebruiken voor kalk in de wc pot is misschien een klein beetje omslachtig, maar het werkt wel perfect. Giet een flinke scheut azijn in de wc pot en ga even flink langs de randen en alle kalkplekken in de wc. Vervolgens laat je dit zo een nachtje intrekken, waarna je de volgende dag nog even een keer met de wc borstel aan de slag gaat en vervolgens goed doortrekt. Let er wel op dat je goed ventileert, azijn kan behoorlijk gaan dampen.

pexels-karolina-grabowska-4239074
pexels-karolina-grabowska-4239015

Speciale toiletreinigers

Natuurlijk kun je je ook botvieren op de kalkaanslag in je wc met speciale toiletreinigers. Die kun je bij vrijwel iedere drogisterij wel vinden, op de verpakking staat vervolgens altijd precies uitgelegd hoe je het spul gebruikt. Zo’n speciale reiniger is misschien wat duurder, maar je weet dan wel zeker dat je wc weer binnen de kortste keren brandschoon is.

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule