Nanofix

Voorkomt kalkaanslag

Over de Nanofix

In de Nanofix vindt een katalysatorproces plaats, waarbij schadelijke kalk om wordt gezet in niet-schadelijke kalk. De totale hoeveelheid kalk in het water blijft gelijk, maar geeft door dit proces geen kalkaanslag meer.

De Nanofix is een nieuwe milieubewuste oplossing tegen kalkaanslag. De Nanofix verbruikt geen elektriciteit, spoelwater of chemicaliën. Het water stroomt van onder naar boven door het Nanofix materiaal, waardoor het gaat wervelen en bacteriën geen kans meer kunnen grijpen om schade te veroorzaken. Door de katalyserende werking wordt schadelijke kalk omgezet in niet-schadelijke kalk, waardoor kalkaanslag dus ook met een Nanofix verleden tijd wordt mét behoud van alle mineralen in het drinkwater.

Heeft u vragen?

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

  Waarom een Nanofix?

  Minder kalkaanslag in huis
  Langere levensduur apparaten
  Geen waterafvoer nodig
  Plaatsing nagenoeg altijd mogelijk
  Onderhoudsvrij
  Afmeting: 63.3 cm x 19.6 cm (hxb)
  Doorstroom: 40 liter p/m (hxb)
  Gewicht: 5,1kg (leeg, incl beugel)

  Waterontkalker zonder afvoer

  De Nanofix is een nieuwe milieubewuste oplossing tegen kalkaanslag. Omdat de Nanofix geen elektriciteit, spoelwater of chemicaliën verbruikt, is hij bijzonder geschikt voor situaties waar geen afvoer aanwezig is. Momenteel passen wij de nanofix vaak toe in appartementen. Nier enkel vanwege het feit dat er geen waterafvoer nodig is, maar ook vanwege het gebruiksgemak. Geen gesleep met zware zakken zout.
  Het water stroomt van onder naar boven door het Nanofix materiaal, waardoor het gaat wervelen en bacteriën geen kans meer kunnen grijpen om schade te veroorzaken. Door de katalyserende werking wordt schadelijke kalk omgezet in niet-schadelijke kalk, waardoor kalkaanslag met een Nanofix verleden tijd wordt mét behoud van alle mineralen in het drinkwater.
  Voordelen

  Voordelen

  In de Nanofix vindt een katalysatorproces plaats, waarbij schadelijke kalk om wordt gezet in niet-schadelijke kalk. De totale hoeveelheid kalk in het water blijft gelijk, maar geeft door dit proces geen kalkaanslag meer.

  Verzacht water met nanotechniek

  In de Nanofix worden op nanoniveau (dus niet zichtbaar voor het blote oog) bicarbonaten omgezet in calciumcarbonaten. Deze calciumcarbonaten geven geen kalkaanslag, dus kalkaanslag wordt verleden tijd!

  Beschermend voor uw sanitair

  Kalkaanslag is zeer vervelend! Uiteraard kunt u dit verwijderen met een antikalkmiddel, maar dit tast uw mooie sanitair wel aan. De Nanofix verwijderd kalk en beschermd tegelijk uw mooie spullen. Niet alleen uw sanitair, maar ook de waterkoker, stoomgenerator, vaatwasser en wasmachine krijgen een langer leven!

  Strelend zacht voor uw huid en haar

  U voelt de werking van de Nanofix aan uw huid. De bicarbonaten in het water zorgen voor een bij de meeste mensen jeukend gevoel na het douchen. Echter zijn deze omgezet in calsiumcarbonaten bij een Nanofix en daarom komt het jeukende gevoel niet tot uiting. Het Nanofix water geeft een fijn en strelend gevoel aan uw huid, het voelt goed.

  Duurzaam voor het milieu

  De Nanofix is zeer duurzaam, omdat hij geen elektriciteit, geen spoelwater en geen chemicaliën verbruikt. Het is een moderne, groene techniek en helemaal van deze tijd!

  Storingsvrij

  Doordat de Nanofix een ‘eenvoudig’ doorstroomapparaat is zonder elektronica of spoelprocessen, is hij eigenlijk storingsvrij. U heeft er vijf jaar geen omkijken naar, daarna kan de monteur bij u komen om het Nanofix materiaal te vervangen.
  Werking

  Werking

  Wanneer u geen kalk meer wenst op uw mooie sanitair!

  In de Nanofix wordt door de Nanofixbolletjes, Calcium-bicarbonaat Ca (HCO³) 2 omgezet in de aragoniet vorm van calciumcarbonaat CaCO³. De zeer harde naaldvormige kristallen die ontstaan, zullen reeds gevormde kalk in leidingen en op warmtewisselaars verwijderen.

  De volgende scheikundige vergelijking beschrijft de reactie die rond de Nanofixbolletjes in de cilinder plaats vindt: Ca HCO³ 2 wordt omgezet in 3 elementen:

  • CaCO³
  • CO²
  • H²O
  Installatie

  Installatie

  Support en professionele ondersteuning vanuit  Soft water Systems.

  Het plaatsen van de Nanofix is erg eenvoudig. De Nanofix wordt na de watermeter aangesloten op de waterleiding, waardoor de gehele woning beschermd is tegen kalkaanslag. Voor de ruimte hoeft u niet bang te zijn, door zijn bescheiden afmeting past het altijd! Meestal wordt de Nanofix in de meterkast geplaatst, waar ook de watermeter zit, maar er zijn hierbij meerdere mogelijkheden. Naast de Nanofix voor particulieren heeft Soft Water Systems ook de oplossing voor appartementen, hotels, campings en vele andere situaties waar kalkaanslag niet wenselijk is.

  Menu

  Tijdelijke actie!

  Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

  Ter waarde van €99,-

  Gratis desinfectiemodule