Waterontharder onderhoud en montage

Voor de topconditie van uw apparaat

Net zoals ieder ander apparaat heeft ook een waterontharder van tijd tot tijd onderhoud nodig. Het ene type waterontharder heeft meer onderhoud nodig hebben dan het andere, maar het is aan te raden om minimaal één keer paar onderhoud aan uw waterontharder uit te voeren. Zo blijft uw waterverzachter in goede conditie.

Wilt u hulp bij het onderhoud van uw waterontharder? Soft Water Systems voert periodiek onderhoud uit en zorgt ervoor dat uw waterverzachter in topconditie blijft.  Het is ook mogelijk om via Soft Water Systems de montage van uw waterverzachter te regelen.

Onderhoud waterontharder

Wanneer u een waterontkalker koopt, dan heeft deze onderhoud nodig. Onderhoud van uw waterontharder is belangrijk, omdat u er zo voor zorgt dat de waterverzachter lang mee gaat en optimale kwaliteit blijft leveren. Onderhoud van uw waterontharder is niet moeilijk, maar er zijn wel wat factoren om op te letten, zoals of er voldoende regeneratiezout in het apparaat zit. Wilt u wel optimaal resultaat van uw waterontharder, maar wilt u het onderhoud uit handen geven? Dat kan bij Soft Water Systems!

Heeft u vragen?

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.

  Heeft uw waterontharder onderhoud nodig?

  Om zo lang mogelijk te genieten van uw waterverzachter, is jaarlijks onderhoud aan te raden. Hierdoor houdt u uw apparaat schoon en zorgt u dat deze goed blijft functioneren. Daarnaast is het belangrijk om tijdens het onderhoud de werking van de waterontkalker even na te lopen. Werkt het apparaat nog goed? Moet er eventueel regeneratiezout worden toegevoegd? Dit zijn werkzaamheden die Soft Water Systems voor u uitvoert wanneer u kiest voor een onderhoudscontract.

  Wat valt onder onderhoud van een waterverzachter?

  Bij onderhoud van uw waterverzachter kunt u denken aan onderhoud in de breedste zin van het woord. Hieronder valt onder andere;

  Controle en reiniging van onderdelen
  Meten van de waterhardheid
  Ontsmetten van de waterverzachter
  Reiniging van zoutreservoir
  Aanvullen van de zoutvoorraad
  Controleren, spoelen en aanvullen van regeneratiezout
  Correcte afstelling van de waterverzachter

  U kunt dit zelf doen, maar u kunt het ook door ons laten uitvoeren. Wij bieden 3 verschillende onderhoudscontracten aan voor onze klanten. Het is tevens mogelijk om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten wanneer u van een vreemd merk een ontharder heeft.

  Wilt u een onderhoudscontract aanvragen? Neem contact met ons op.

  Prijzen voor een onderhoudscontract

  Wanneer u uw waterverzachter onderhoud uit handen wil geven, dan zijn er bij Bij Soft Water Systems verschillende opties. We hanteren drie onderhoudscontracten met verschillende tarieven. De tarieven zijn afhankelijk van de gezinsgrootte en het type.

  Onderhoudscontract Tarief
  Gezinnen van 1-3 personen met aanschaf van een Soft Water Systems wateronthardingssysteem €14,28 p/m
  Gezinnen >3 personen met aanschaf van een Soft Water Systems wateronthardingssysteem €17,13 p/m
  Jaarlijks of 2-jaarlijks onderhoud. (Levenslange garantie niet van toepassing)   €100,- per onderhoudsbeurt
  Vreemde modellen en services.  (niet door Soft Water Systems verkochte merken of door ons geïnstalleerde watersystemen) Eenmalig €100,-

   

  Wat valt er onder een onderhoudscontract?

  Voor alle onderhoudscontracten leveren wij jaarlijkse service. Hieronder vallen:

  • Onbeperkte zoutvoorraad voor een heel jaar
  • Jaarlijks onderhoud van uw waterontharder en controle van het apparaat en de onderdelen
  • Desinfecteren
  • Nalopen van de instellingen
  • Levenslange garantie

  Wilt u meer weten over onderhoud van uw waterontharder en ons onderhoudscontract? Onze klantenservice staat voor u klaar!

  Uw waterverzachter laten monteren door SWS

  U kunt uw waterverzachter niet alleen laten onderhouden door Soft Water Systems, maar ook laten monteren. Hierdoor bent u verzekerd van een deskundige aansluiting en dat alles conform de montagevoorschriften geïnstalleerd wordt. Voor het laten monteren van uw waterontharder zijn wel een paar voorwaarden van toepassing. De voorwaarden voor een standaardinstallatie van uw SWS waterontharder zijn:

  • De afstand tussen de waterontharder en het aftappunt van uw waterleiding is maximaal 3 meter.
  • De afstand tussen de montageplaats van de waterontharder en het riool is maximaal 3 meter.
  • Er dient een wandcontactdoos met randaarding aanwezig te zijn op de plaats waar de waterontharder geïnstalleerd wordt. De afstand tussen de waterontharder en de wandcontactdoos (wcd) is maximaal 2 meter.
  • Er dient een stevige, vlakke dragende ondergrond aanwezig te zijn voor het installeren van de waterontharder. Indien de ondergrond onvoldoende draagkracht heeft, is het noodzakelijk dat onze installateur een watervast verlijmde blanke multiplex plank monteert voor de stevigheid. Houd hier rekening mee wanneer u een waterverzachter laat monteren.
  • Werkzaamheden in de kruipruimte vinden alleen plaats als er niet meer dan 10 cm aan water in de kruipruimte staat.
  • Indien mogelijk ontvangen we graag foto’s van de directe omgeving waar de ontharder geplaatst moet worden, zodat we rekening kunnen houden met eventuele aanpassingen. U kunt foto’s aanleveren van de omgeving van de meterkast, waterleidingen, elektrische voorzieningen en kruipruimte, zodat we een duidelijk beeld krijgen van de ruimte waar we de ontharder gaan plaatsen en eventueel extra montagemateriaal mee kunnen nemen. Na de bestelling van uw waterverzachter ontvangt u een link naar een online formulier waar u de foto’s eenvoudig kunt uploaden.

  Meer weten over montage? Neem contact met ons op

  Wilt u een waterverzachter laten installeren, maar is het geen standaardinstallatie? Twijfelt u over de plaatsing van de waterverzachter of wilt u meer weten over onderhoud of montage? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

  Hoelang krijg ik zacht water?

  Bij goed onderhoud heeft u levenslang garantie op zacht water. Voor bedrijven is het conform de waterwetgeving verplicht om jaarlijks onderhoud aan uw wateronthardingssysteem te laten uitvoeren. Dit is voor particulieren niet verplicht, maar het is wel aan te raden om uw ontharder in goede conditie te houden.

  Wat kost zout?

  Kijk voor tarieven bij zout bestellen. Onderaan de pagina kunt u daar het aantal zakken zout en het aantal kilo’s selecteren. U ziet vervolgens direct de prijzen vermeld staan.

  Hoe vaak moet ik zout bijvullen?

  Gemiddeld verbruikt een persoon ongeveer 1 zak zout à 25 kilo per jaar, en per gezin adviseren we 1 zak extra zodat u altijd voldoende heeft. Voor een gezin van 4 personen adviseren we ongeveer 125 kilo zout per jaar.

  Mijn apparaat verbruikt geen zout, wat nu?

  Dan is deze kapot. U dient dan zo spoedig mogelijk een afspraak voor onderhoud in te plannen, zodat uw waterverzachter gerepareerd kan worden.

  Wat kost het onderhoud?

  Zie bovenstaande tarieven.

  Hoelang blijft de hars goed?

  Op de harsen heeft u levenslange garantie

  Is er verschil in regeneratiezout?

  Er zijn veel verschillende soorten regeneratiezout, bij Soft Water Systems maken we altijd gebruik van Salina Zuiver Zout. Dit is een geperste vorm van hoge kwaliteit regeneratiezout en is toepasbaar voor al onze producten. Het is belangrijk dat u het juiste soort zout gebruikt voor uw waterverzachter. Verkeerd gebruik kan leiden tot verstoppingen of tot klontervorming in uw leidingen. Wij raden daarom altijd Salina regeneratiezout aan.

  Hoe weet ik wanneer mijn ontharder vervangen moet worden?

  U kunt het aan diverse tekenen zien. Een van de meest duidelijke en zichtbare signalen is dat er kalkaanslag terugkeert op uw apparaten en sanitair. Ook wanneer zeep en shampoo minder goed werken of wanneer eerder verdwenen huidirritatie ineens weer optreedt na het douchen, kunnen dit signalen zijn dat uw wateronthardingssysteem aan vervanging toe is. Met een onderhoudscontract heeft u hier levenslange garantie op.

  Wat gebeurt er wanneer er schade ontstaat bij het monteren van een standaardinstallatie?

  Al onze monteurs beschikken over veel kennis en ervaring m.b.t. het installeren van waterverzachter. U kunt er dus vanuit gaan dat onze installateur veilig en voorzichtig te werk gaat. Onze installateurs gaan hierbij uit van de informatie die u als klant aanlevert. Mocht er onverhoopt tijdens de werkzaamheden toch schade ontstaan (bijvoorbeeld tijdens het boren van gaten, waarbij er een gas- of waterleiding wordt geraakt) die onvoorzien was, dan is dat altijd op risico van de klant. Wordt er door toedoen van de installateur iets bij u in huis beschadigd, dan valt dit in de meeste gevallen onder de verantwoordelijkheid van de monteur en lossen we dit snel voor u op. Hierbij kunt u denken aan gereedschap wat ergens op valt. Uiteraard doen onze monteurs er alles aan om dit te voorkomen, maar mocht het de situatie zich toch voordoen, dan weet u waar u aan toe bent.

  Recensies van onze klanten

  Vanaf het eerste moment tot en met het laatste is alles nauwkeurig volgens afspraken verlopen naar volle tevredenheid. Een fijn bedrijf dat werkt met professionals. Ik kan apperatuur en bedrijf met een gerust hart aan iedereen die een goede waterontontharder wil aanschaffen, aanbevelen. Overigens is dat iets dat ik vanmorgen ook heb gedaan. Uitgevoerd op 13-10-2021

  Evert - Alles perfect volgens afspraak

  Na een goed adviesgesprek thuis, een keurig advies gekregen. Afspraak gemaakt voor plaatsing maar we hebben wegens verbouwing moeten vragen om deze te kunnen verzetten. Dat was geen enkel probleem. Monteur is vriendelijk, keurig op tijd en levert een geweldige service. Wat zijn wij blij dat we dit hebben gedaan! Nu pas 1 dag in gebruik, maar wat een verschil! Complimenten! Uitgevoerd op 15-10-2021

  Erica - Service en kwaliteit is top!

  Menu

  Tijdelijke actie!

  Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

  Ter waarde van €99,-

  Gratis desinfectiemodule