Hardnekkige kalkaanslag uit je badkamer verwijderen doe je zo

Kalkaanslag in de badkamer, we kennen het allemaal wel en laten we eerlijk zijn: het is verschrikkelijk om het schoon te moeten maken. Kalkaanslag kan namelijk enorm hardnekkig zijn en is daarmee erg lastig om te verwijderen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om kalkaanslag te verwijderen.

Kalkaanslag ontstaat wanneer water verhit wordt. In Nederland komt namelijk standaard hard water uit de kraan en in hard water zit kalk. Als dat water verwarmt wordt, verdampt het en blijft de kalk achter. Dit hecht zich dan aan je kranen, douchewanden en de wasbak.

Gebruik azijn

Veruit het makkelijkste en beste middel om kalk mee te verwijderen, is azijn. Vrijwel iedereen heeft het in de kast staan. De zure vloeistof weekt de kalk moeiteloos los en zorgt ervoor dat je het gemakkelijk weg kunt spoelen. Ook om je douchekop te ontkalken kun je gebruik maken van azijn. Schroef je douchekop van de stang en leg deze in een bad van heet water en azijn. Laat dit een half uurtje weken en schrob vervolgens goed na met een schuursponsje of borstel. 

Gebruik speciale schoonmaakmiddelen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om speciale schoonmaakmiddelen te gebruiken om hardnekkige kalkaanslag op de douchedeur of in de badkamer te verwijderen. Vaak vind je dit middel in een spuitbus, waardoor je gemakkelijk de hele douche bedekt. Ook deze schoonmaakmiddelen laat je even intrekken, om vervolgens goed te schuren.

Bekijk onze waterontharders!

Gebruik chloor

Niet iedereen houd van de geur van chloor, maar het spul helpt wel erg goed tegen kalkaanslag. Zo worden wc’s vaak schoongemaakt met chloor. Ook kalkaanslag in de rest van de badkamer is echter goed te verwijderen met behulp van wat chloor. Chloor heeft als eigenschap dat het enorm goed reinigt, dus wanneer je het niet vind stinken, is het zeker een aanrader.

Voorkomen is beter dan genezen

Goed, er zijn dus behoorlijk wat manieren om kalkaanslag te verwijderen, maar voorkomen is beter dan genezen. Je kunt er dus beter voor zorgen dat er helemaal geen kalkaanslag meer ontstaat. Natuurlijk kun je dan na iedere douchebeurt de badkamer helemaal afdrogen, maar dat kost veel werk en zorgt op de lange termijn nog steeds voor kalkaanslag. 

De beste manier om kalkaanslag te voorkomen, is het laten installeren van een waterontharder. Deze filtert de kalk uit het water nog vóór het water door de leidingen stroomt en uit jouw kraan komt. Het water dat je dan vervolgens in de badkamer, keuken, of waar dan ook in huis gebruikt, heeft dus geen kalk meer. Dit noemen we zacht water en omdat er geen kalk in zacht water zit, laat het ook geen kalkaanslag achter. Probleem opgelost!

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule