6 redenen om een waterverzachter aan te schaffen

Heb jij al een waterverzachter thuis? Wanneer dit niet het geval is, heb je misschien al wel eens het advies gekregen om er wel eentje te installeren. Water dat onthard is, heeft namelijk heel wat voordelen. Wij zetten de voordelen, die aantonen dat waterontharders écht zinvol zijn, hier voor jou op een rijtje.

Waarom is hard water niet goed?

Hard water is leidingwater met grote hoeveelheden opgelost magnesium en calcium. Het probleem is door verhitting de kalk neerslaat en dus aanslag in de leidingen en op de wanden vormt. Dit voorkom je eenvoudig door een huishoudelijk waterverzachter te nemen. Niet alleen heb je met een waterverzachter geen last meer van kalkaanslag, je geniet daarnaast ook nog van andere voordelen van een waterontharder

1. Je hoeft minder schoon te maken

Kalkaanslag op de wanden of kranen in de keuken of badkamer betekent dat je meer moet gaan poetsen. Het wegpoetsen van kalkaanslag is zeker geen pretje, want kalkaanslag is heel erg hardnekkig. Met een waterverzachter magneet heb je sowieso al bijna geen kalkaanslag meer, omdat deze waterverzachter magneet het water zacht maakt.

2. Auto wassen zonder strepen

Water met kalk laat strepen achter op de ruiten en de lak van jouw auto. Dit komt doordat bij het drogingsproces de watermoleculen verdampen, maar de kalkdeeltjes niet. Deze kalkdeeltjes blijven achter op het gewassen oppervlak en laten kringen, strepen of vlekken achter. Het is dus niet voor niets dat ze in een autowasstraat kalkvrij water gebruiken om de auto streeploos schoon te krijgen.

Bekijk onze waterontharders!

3. Het water is lekkerder

Water uit de kraan is zeker niet alleen om mee te poetsen, je kunt het natuurlijk ook drinken. Blinde smaaktesten en waterverzachter testen hebben aangetoond dat de meerderheid het zachte water lekkerder vindt. Ook jouw thee, soep en koffie smaken er beter door. Uiteindelijk is smaak natuurlijk voor iedereen anders, maar zacht water vinden de meeste mensen lekkerder. 

4. Minder psoriasis en eczeem

Zacht water is geen geneesmiddel bij huidproblemen. Maar toch merken veel mensen die eczeem of psoriasis klachten hebben, dat ze enkele weken na het aanschaffen van een waterverzachter minder klachten hadden. Je huid droogt door zacht water namelijk minder uit en dit heeft een positief effect op de huidproblemen. 

5. De huishoudtoestellen gaan langer mee en je bespaart energie

Met hard leidingwater is er een grote kans dat er kalk blijft zitten op de verwarmingselementen van de waterkoker, wasmachine, vaatwasser, het koffiezetapparaat en ga zo maar door. Door een waterverzachter te nemen blijft de kalk niet op de apparaten zitten en gaan ze langer mee. Hard water is ook niet goed voor de boiler en de verwarmingsinstallatie. Dit komt doordat de kalk neerslaat op kwetsbare onderdelen en op leidingen. Doordat deze kalk een ruw oppervlak achterlaat, hechten nieuwe kalkdeeltjes zich daar ook weer sneller aan. Door deze ophopende kalkaanslag kan het water minder goed door de ketel stromen en verliest de ketel het rendement. Zacht water zorgt dus voor een rendementsverbetering.

6. Voordelen van een waterverzachter voor de vaatwasser

Het is voor veel mensen een probleem: de vaatwasser heeft een programma van een paar uur gedraaid, maar toch is de vaat niet helemaal schoon. Hoe komt dit nu? Dit komt door het harde water. Omdat hard water een lager vlekverwijderend vermogen heeft dan zacht water, moet de vaatwasser op een hogere temperatuur draaien en heb je meer zeep nodig. Door het gebruiken van warmer water en zeep wordt jouw bestek en glaswerk weer meer aangetast en dus is het afwassen met zacht water dé oplossing. 

Is een waterverzachter zinvol? Zeker!

Na deze voordelen snappen wij dat je overtuigd bent van het verschil dat een waterverzachter kan maken. Wanneer je eenmaal een waterverzachter in huis hebt, wil je zeker niet meer terug. Wil jij meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule