5 tips om eczeem te verminderen

Eczeem is een vervelende aandoening. Bij eczeem is er sprake van een ontsteking in de huid, waardoor er stoffen vrijkomen die zorgen voor jeuk. Vaak is het moeilijk om van de jeuk af te blijven en zorgt het eczeem daarbij voor een droge, ruwe en schilferige huid die strak aanvoelt. In het artikel hieronder geven we je een aantal tips voor hoe je eczeem verminderd.

Gebruik een medicinale zalf

Zeker wanneer je erg veel last hebt van eczeem, is een medicinale zalf enorm belangrijk voor het bestrijden van eczeem. Meestal is dit corticosteroïdzalf. De medicijnen in een dergelijke zalf zorgen ervoor dat de ontstekingen in de huid en de jeuk weggaan.

Een basiszalf als toevoeging

Eczeem zorgt voor een droge huid en daarmee ook weer voor jeuk. Daarbij voelt de huid vaak strak en stijf aan. Door een basiszalf te gebruiken, voedt je de huid, waardoor deze minder droog zal worden. Ook hou je de huid daarmee soepel en voelt deze dus minder strak aan. Dit zal de jeuk verminderen.

Bekijk onze waterontharders!

Ga voor een waterontharder

Hard water is vaak geen oorzaak van eczeem, maar het kan het wel verergeren bij mensen met een gevoelige huid. In hard water zit veel kalk. Dit is vrij agressief op de huid en kan het dan ook aantasten en uit doen drogen. Wanneer je een gevoelige huid hebt, of een lichte vorm van eczeem, kan hard water dit erger maken. Dit kun je oplossen met een waterontharder. Als je deze laat installeren, filtert deze het calcium uit je water en komt dat dus niet meer uit je kraan en op je huid terecht. Dat is niet alleen fijn voor je huid, maar ook voor je badkamer, je hoeft dan namelijk nooit meer kalkaanslag uit de douchecabine te schrobben!

Let op je kleding

Heb je nieuwe kleding gekocht? Was je kleding dan voordat je deze aantrekt. Kies wasmiddelen met weinig agressieve middelen, er zijn speciale wasmiddelen beschikbaar voor mensen met een gevoelige huid. Koop daarom anti-allergie wasmiddel. Gebruik soepele, ademende stoffen, zoals katoen.

Zorg goed voor jezelf

Alles in je lichaam werkt met elkaar samen. Als het één niet lekker loopt, loopt het ander ook niet lekker. Zorg daarom goed voor jezelf. Eet gezond, beweeg genoeg, slaap voldoende en zorg ervoor dat je niet te veel stress ervaart.

Meer weten? Neem contact met ons op voor advies of vraag een gratis offerte aan.

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule