Het effect van hard water op uw gezondheid

Is hard water nu slecht voor uw gezondheid of niet? Of is hard water laten ontkalken juist ongezond? Een balans is belangrijk. In water wat volledig onthard is en dus zeer zacht is, zitten weinig mineralen. Onze waterontharders ontkalken het water niet volledig, maar laten de juiste hoeveelheid calcium achter. Zo profiteert u nog steeds van voldoende mineralen, maar tast het uw machines, sanitair en kleding niet aan. In dit artikel vertellen we u graag meer over de relatie tussen hard water en uw gezondheid.

De relatie tussen hard water en huidproblemen

Er zijn mensen die jeuk ervaren wanneer ze bijvoorbeeld ergens douchen waar harder water is dan bij hun thuis. Dat kan het geval zijn, maar het is niet bewezen. Het is ook zeker niet zo dat hard water huidproblemen veroorzaakt; echter kan het gebruik van een waterontharder bestaande huidproblemen wel verbeteren. Patiënten met eczeem ervaren bijvoorbeeld significante verschillen sinds zij een waterontharder hebben geïnstalleerd. Wanneer het water erg hard is, is er daarnaast ook meer zeep nodig om bijvoorbeeld kleding te wassen. Ook dit kan de huid irriteren.

Is hard water slecht voor het haar? 

Calcium is goed voor uw botten en er moet dan ook een beetje kalk in uw water zitten, zodat u alle nodige mineralen eruit binnenkrijgt. Hard water, waar veel kalk in zit, is echter niet goed voor uw haar. Kalk stapelt zich op tussen uw haarschubben en vormt een verstikkend laagje op uw haar. Hierdoor kunnen vocht, producten en oliën uw haar niet meer binnendringen. U voelt dat uw haar uitdroogt en dat u er geen model meer in krijgt. Met een waterontharder zorgt u voor minder kalk in uw water, wat zorgt voor een gezondere haardos.

Bekijk onze waterontharders!

Andere gevolgen van hard water

Hard water heeft niet per se een slecht effect op uw gezondheid, echter kunt u wel verbeteringen ervaren wanneer zacht water gebruikt. Dit kunt u realiseren door een waterontharder aan te schaffen. Hard water is namelijk ook de grootste veroorzaker van kalkaanslag in uw badkamer, wasmachine en sanitair. Daarnaast smaakt zacht water simpelweg ook beter. Zo zijn er nog veel meer voordelen van het gebruik van een waterontharder! Meer informatie? Lees onze blogs of bestel direct online een waterontharder.

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule