Waterhardheid testen

Vraagt u zich wel eens af wat de hardheid van het water bij u thuis is? Heeft u bijvoorbeeld veel last van kalkaanslag in de badkamer of kranen? Of merkt u verschil in smaak wanneer u bij een ander een glas water drinkt? Het kan nooit kwaad om de waterhardheid in huis te testen. In dit artikel vertellen we u over de beste manieren om de waterhardheid te testen.

De beste methode om waterhardheid te testen

De beste en een van de meest gebruikte manieren om waterhardheid te testen is middels de druppeltest. Hierbij moet er een klein maatbekertje gevuld worden met het water dat u wil testen. U schaft in de winkel een speciale vloeistof aan om waterhardheid mee te testen. Druppel voor druppel voegt u dit toe aan het water, totdat het water verkleurt. Hierbij wordt een schema meegeleverd waaraan u kan aflezen hoe hard het water is, naar aanleiding van het aantal druppels dat u heeft toegevoegd alvorens het water verkleurde. 

Waterhardheid testen met teststrips

U kunt ook er ook voor kiezen om de waterhardheid te testen met teststrips. Deze methode is wat eenvoudiger, maar is ook niet altijd even nauwkeurig en biedt vooral een ruwe schatting van de waterhardheid. Deze teststrips worden ondergedompeld in het water wat u wilt testen en vervolgens geeft de verkleuring van de strip de hardheid van het water aan.

Bekijk onze waterontharders!

Waterhardheid in uw gemeente

U heeft het vast al eens gehoord, in elk deel van Nederland is het water weer anders. In de ene gemeente is het water erg zacht, in de andere plaats juist weer hard. Dat is afhankelijk van de omgeving, maar ook van het waterbedrijf. Op de website van uw waterbedrijf is daar dan vaak ook informatie over te vinden. Weet u niet bij welk waterbedrijf u bent aangesloten of wilt u graag weten wat de waterhardheid in de omgeving is, dan zijn daar verschillende websites voor om dit op te zoeken. 

Water te hard?

Merkt u na het testen dat uw water te hard is, dan kunt u ervoor kiezen om een waterontharder aan te schaffen. U kunt niet alleen middels een test merken dat u te maken heeft met hard water; u kan dat bijvoorbeeld ook merken aan de smaak, stookkosten en de levensduur van uw apparatuur. Daar kunt u hier meer over lezen.

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule