Wat doen ze, hoe werkt het en en wat zijn de voordelen? 

Over hard en zacht water wordt veel gediscussieerd. Is hard water slecht voor u, en zacht juist goed? En wat doen waterontharders nu eigenlijk? Hoe werkt het precies? Soft Water Systems is dé specialist op het gebied van waterontharders en vertelt u er in dit artikel graag meer over.

Waarom? 

In Nederland is een aantal gebieden te vinden waar veel hard water is. In hard water zit veel kalk; dit wordt uitgedrukt in Dh. Hoe hoger de Dh waarde, des te harder het water is. Wanneer deze waarde boven de 8 komt, heeft u te maken met hard water. Kalk in het water is niet per se slecht; het hoort er zelfs in te zitten. In hoge mate kan het echter wel gevolgen voor uw gezondheid hebben en kan het uw machines, douchewanden en sanitair aantasten met kalkaanslag. Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalkwaardes dalen, waardoor u minder snel last krijgt van de gevolgen van hard water. 

Wat doet het precies? 

Een waterontharder haalt niet alle kalk uit het water. Kalk hoort namelijk in het water te zitten. Het zorgt ervoor dat het water een pH waarde krijgt van maximaal 2. Met deze waarde zal er geen kalkvorming ontstaan in machines en sanitair, maar geeft het nog wel de nodige voedingsstoffen af.  

Bekijk onze waterontharders!

Hoe werkt het? 

Er zit een filter in die gevuld is met harskorrels. De harskorrels zijn geladen met natriumionen. Wanneer het water gefilterd wordt, bindt het kalk in het water zich aan de harsbolletjes en wordt het zo uit het water gehaald. 

Wat zijn de voordelen? 

Het zorgt er dus voor dat de calciumwaardes in het water dalen. En dat kan veel voordelen met zich meebrengen. Deze voordelen zorgen ervoor dat steeds meer mensen kiezen voor een waterontharder om hard water weer zacht te maken:

  • Het smaakt beter. Ga maar eens na hoe vaak u water uit de kraan gebruikt om te drinken. Niet alleen om puur water te drinken, maar ook om bijvoorbeeld limonade, koffie of thee mee te maken. Zacht water smaakt nu eenmaal een stuk beter dan hard water. 
  • Schoonmaakmiddelen werken een stuk beter met zacht water. Wanneer u dus zachter water hebt, zal u ook minder schoonmaakmiddelen nodig hebben dan wanneer u hard water hebt. 
  • Ook zal u op de lange termijn lagere stookkosten hebben. Kalk uit hard water zal op de leidingen en radiatoren slaan waardoor deze steeds verder dichtslibben. Hierdoor zit er in verhouding minder warm water in het systeem en zal het dus ook minder warmte afgeven. 
  • Apparaten en textiel zullen langer meegaan wanneer het water onthard is. De kleur van kleding blijft langer mooi omdat deze niet meer door het kalk aangetast wordt en machines gaan langer mee omdat ze geen last meer hebben van kalkaanslag. 

Hard water zacht maken

Zacht water in huis heeft dus veel voordelen. Wilt u ook graag hard water weer zacht maken, dan kunt u kiezen uit een van onze waterontharders. We kijken graag samen naar de juiste oplossing! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. 

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule