Waarom een waterverzachter voor minder kalk op je tegels zorgt

Kalkaanslag op je tegels in huis is iets wat niemand wil. Toch hebben veel huishoudens last van kalk op tegels in de badkamer, keuken of in het toilet. Kalkaanslag op tegels is echter makkelijk te verminderen met een waterverzachter. In deze blog vertellen we je er meer over.

Kalkaanslag op ramen en glas, waardoor komt dat eigenlijk?

In water zitten microscopisch kleine deeltjes die kalkaanslag kunnen veroorzaken. Dit zie je bijvoorbeeld duidelijk wanneer je een waterkoker langere tijd niet schoonmaakt. Als je een aantal keer thee hebt gezet en je ontkalkt deze niet op tijd, dan zie je onderin de bodem van de waterkoker een soort zwevende deeltjes in het water, en aanslag op de bodem. Soms kan kalkaanslag ook veroorzaakt worden door regen. Dit komt doordat wanneer zure regen opdroogt op het glas, er kalkaanslag veroorzaakt kan worden. Hierdoor kunnen er vlekken of een grauwe waas op het glas komen. Deze aanslag kun je vaak met je hand voelen, als je met je hand over het glas heen gaat.

window-gb17f95353_640

Bekijk onze waterontharders!

Kalk op de tegels van de badkamer

Kalkaanslag op de tegels van de badkamer kan voor veel mensen een grote ergernis zijn. Je poetst de badkamer elke keer zorgvuldig en toch komt er kalkaanslag op de badkamertegels. ‘Hoe krijg ik kalk van mijn douche en tegels af’ is dan ook veelgehoorde vraag. Een van de belangrijkste dingen die je zelf kunt doen is na het douchen goed te luchten en de douche goed droog te maken. Door druppels van de douchewand en tegels te verwijderen, voorkom je dat de kalk in deze druppels op kan drogen en kringen kan veroorzaken. Je kunt ook kalk verwijderen uit jouw douche en van jouw tegels door een waterverzachter te laten installeren bij jou thuis.

badkamer schoonmaken
water-g2b9c5d407_640

Kalkaanslag op de tegels van de keuken

Witte kringen op de vloer in de keuken worden veroorzaakt door het water waarmee je kookt of schoonmaakt. In water zit kalk en wanneer er bijvoorbeeld regelmatig water achterblijft op het aanrecht, de wand achter het aanrecht of tegels in de keuken, kan dit voor lelijke kringen zorgen. Om de kringen te verwijderen kun je huis-, tuin- en keukenmiddeltjes gebruiken, maar beter is om de oorzaak van kalkaanslag helemaal weg te nemen. Door een waterontharder te laten installeren door Soft Water Systems, voorkom je dat zich kalkaanslag kan vormen en heb je dus altijd schone tegels!

Installeer een waterontharder om voorgoed van kalkaanslag af te komen

Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalkvormende deeltjes uit het water gefilterd worden. Zo wordt de Nanofix waterontkalker op de leidingen geplaatst en verbruikt het geen elektriciteit, chemicaliën of spoelwater. Hierdoor is het ook direct een milieuvriendelijke oplossing voor jouw kalkprobleem. Doordat de schadelijke deeltjes uit het water gefilterd worden, krijgt kalk geen kans om zich te vormen, waardoor je altijd zacht water uit de kraan krijgt. Hierdoor heb je geen last meer van kalkaanslag en profiteer je ook van deze 6 voordelen van een waterverzachter.

Meer weten over waterontharder? Neem vrijblijvend contact met ons op

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste waterverzachter. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule