Zo kun je jouw wasmachine ontkalken

De wasmachine is een onmisbaar product in jouw badkamer. Het houdt jouw was schoon, vlekken worden verwijderd en een wasmachine gaat vaak jarenlang mee. Toch is er een grote boosdoener die de levensduur van jouw wasmachine aanzienlijk kan verkorten. Kalkaanslag is namelijk een van de meest voorkomende oorzaken dat een wasmachine niet meer naar behoren werkt. Hoe je dit probleem op kunt lossen, lees je in deze blog.

Kalkaanslag in de wasmachine, hoe komt dat?

Er kan kalkaanslag ontstaan in de wasmachine doordat hitte en water met kalkdeeltjes samenkomen. Bij een wasmachine is dat meestal op het verwarmingselement. Dit element wordt heet en het water wat hier doorheen spoelt bevat kalk. Door de hitte vormt zich kalk, wat zich nestelt in het verwarmingselement. Het gevolg? Er ontstaat kalkaanslag en dit zorgt ervoor dat het langer duurt eer het verwarmingselement verwarmt. Hierdoor kost het meer energie voor jouw wasmachine om te kunnen verwarmen. 

Kalkaanslag verwijderen uit de wasmachine in de badkamer

Of je ‘m nu in de badkamer, bijkeuken of schuur hebt staan, je wilt natuurlijk dat jouw wasmachine gewoon goed functioneert. Wil je kalk verwijderen uit jouw wasmachine, dan kun je het volgende doen: doe een flinke scheut natuurazijn in de trommel van je wasmachine. Je kunt hier ook soda voor gebruiken. Draai vervolgens een wasprogramma op 90 graden, uiteraard zonder was in de trommel. Hierdoor wordt je wasmachine door de hoge temperaturen ontkalkt.

Bekijk onze waterontharders!

Voorkomen dat je kalkaanslag moet verwijderen uit je wasmachine

Wil je voorkomen dat er kalk ontstaat in jouw wasmachine? Dan kun je het probleem bij de oorzaak aanpakken; hard water! Doordat er teveel kalkdeeltjes gevormd worden in het water ontstaat er kalk. Door een waterontharder te laten installeren in jouw woning, wordt voorkomen dat deze kalkdeeltjes ontstaan. Je kunt hierdoor bovendien genieten van zacht water. Zacht water is niet alleen goed voor de levensduur van je apparaten maar ook voor je huid. Zacht water zorgt namelijk voor een zachte huid. Zeker wanneer je last hebt van huidziekten zoals eczeem of psoriasis, kan zacht water echt een uitkomst bieden. Daarnaast verbruiken apparaten zoals een waterkoker of een wasmachine minder energie, doordat er geen kalkaanslag ontstaat.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over waterontharders? Neem dan contact op met onze klantenservice of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je graag met het vinden van jouw ideale waterontharder!

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule