Zo gaat jouw vaatwasser langer mee

De meeste vaatwassers gaan zo’n 2.000 tot 5.000 wasbeurten mee. Als je ervan uitgaat dat de vaatwasser vijf dagen per week draait, dan gaan de meeste vaatwassers zo’n acht tot vijftien jaar mee. Hoe lang je vaatwasser mee gaat, hangt natuurlijk ook af van de manier waarop je ermee omgaat.

Natuurlijk is acht tot vijftien jaar nogal een ruime periode. Hoe lang je vaatwasser echter mee gaat, hangt ook af van andere factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het merk, hoe vaak je de vaatwasser gebruikt, hoe je de vaatwasser onderhoud en welke vaatwasmiddelen je gebruikt. Over het algemeen geldt: hoe duurder de vaatwasser, hoe langer de levensduur. Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten, zodat ook een goedkope vaatwasser een stuk langer mee gaat.

Houd de vaatwasser schoon

Zorg ervoor dat je de vaatwasser minimaal een keer per week goed schoonmaakt. Poets de filters en roosters onderin de vaatwasser. Vergeet ook de deurrubbers niet bij de schoonmaak, hier blijft vaak het meeste vuil in hangen. Ook de sproeiarmen moet je niet vergeten, deze kunnen namelijk verstopt raken door vuil. 

Laat verder je vaatwasser ook minimaal een keer per week op het warmste programma draaien. Dit verwijdert resten van vet en vaatwasmiddel. Eens in de maand is een grote schoonmaak nodig. Doe dit met een speciale machinereiniger die je kunt kopen in de supermarkt.

Bekijk onze waterontharders!

Stap over naar zacht water

Het is misschien wel het grootste gevaar voor vrijwel alle huishoudelijke apparaten die water verbruiken: kalk. Kalk zorgt voor een aanslag in de leiding van je apparaten, waardoor deze verstopt raken, te warm worden en uiteindelijk kapot gaan. Er zijn verschillende manieren om het kalk uit je vaatwasser te verwijderen, bijvoorbeeld door middel van een ontkalkingstablet. Je kunt kalk echter beter voorkomen dan verhelpen en in dat geval kun je beter overstappen naar zacht water. Door een waterontharder te kopen, wordt het kalk uit het water gefilterd en komt er dus ook geen kalk meer in je leidingen terecht.

Wees er zuinig op

Het is misschien een inkoppertje, maar wees ook zuinig op je vaatwasser. Sla niet te hard met de deur, controleer steeds of alles goed werkt en laat, wanneer er een onderdeel stuk is, dit direct maken. Zo zorg je ervoor dat jouw vaatwasser optimaal blijft werken en kun je zo lang mogelijk genieten van de machine.

Meer weten? Neem contact met ons op voor advies of vraag een gratis offerte aan.

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule