Tips voor het verhelpen van lage waterdruk

Ervaart u lage waterdruk in huis? Bijvoorbeeld wanneer er ergens anders in huis ook een kraan opengedraaid wordt of bij een nieuwe badkamer? Dat kan erg vervelend zijn. Met lage waterdruk duurt alles een stuk langer. Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor, maar het is belangrijk om eerst te kijken naar de oorzaak van de lage waterdruk in huis.

Oorzaken van lage waterdruk

Een lage waterdruk kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om na te gaan wat de oorzaak precies is, zodat u dit probleem effectief kan oplossen en u weer kan genieten van volledige waterdruk. Een lage waterdruk in huis kan de volgende oorzaken hebben: 

  • het is zomer en al dagen erg warm weer. Bijvoorbeeld tijdens een hittegolf, wordt er in het hele land een stuk meer water verbruikt. Zwembaden worden gevuld, de tuin wordt veelvuldig gesproeid en mensen douchen simpelweg meer. Hierdoor wordt de maximale productiecapaciteit van waterbedrijven overschreden; vaak wordt hier tijdens zeer droge periodes ook voor gewaarschuwd. Wanneer dit het geval is, kunt u hier zelf niets aan veranderen en hoeft u ook geen actie te ondernemen; de waterdruk zal vanzelf weer verbeteren. 
  • u hebt een zeefje in de kraan. Veel mensen hebben een zeefje in de kraan, maar wanneer u op een plek in Nederland woont waar er veel kalk in het water zit, kan dit zeefje verstoppen. Di zorgt ervoor dat de waterdruk lager wordt; er kan simpelweg minder water langs het verstopte zeefje. U kunt dit zeefje eruit halen, schoonmaken met azijn en weer terugplaatsen; de kans is groot dat de waterdruk dan hersteld is. Om te voorkomen dat dit vaker gebeurt, kunt u ervoor kiezen om een waterontharder aan te schaffen. 
  • de hoofdkraan staat niet helemaal open. Wanneer u een lage waterdruk ervaart, is het belangrijk om dit als eerste te controleren. Wanneer deze niet helemaal open staat, draait u de hoofdkraan volledig open en moet het probleem opgelost zijn.

Bekijk onze drukverhogers!

Een chronisch lage waterdruk oplossen

Zijn bovenstaande oorzaken allemaal niet van toepassing en heeft u alles gecontroleerd, maar blijft de waterdruk laag? Het is altijd verstandig om contact te zoeken met uw waterbedrijf, maar u kunt daarnaast ook zelf actie ondernemen. Chronische lage waterdruk komt vaak voor op hogere verdiepingen of bij nieuwe sanitaire aansluitingen. U kunt er dan voor kiezen om een drukverhoger aan te schaffen.

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule