Is een waterverzachter goed voor het milieu?

Waterontharders, oftewel waterverzachters, veranderen hard water naar zacht water. Is een waterontharder echter goed voor het milieu? Wat is het effect op het milieu wanneer u een waterontharder installeert in uw huis? Dat leest u in deze blog.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?

Er zijn meerdere redenen om voor een waterverzachter te kiezen. Een van deze redenen is dat de kwaliteit van het water verbetert; het water is zachter, bevat minder kalk en is lekkerder van smaak. Een andere belangrijke reden om voor een waterontharder te kiezen is dat waterontharders milieuvriendelijk zijn. Er zijn verschillende redenen waarom een waterontharder goed is voor het milieu, zoals energiebesparing, verminderde CO2-uitstoot en minder gebruik van schoonmaakproducten.

U kunt op energie besparen

Heeft u hard water door uw leidingen stromen, dan verbruikt u op de lange termijn meer energie dan met zacht water. Hard water veroorzaakt namelijk kalkaanslag in de leidingen, waardoor deze dicht kunnen slibben. Hierdoor wordt er minder warmte afgegeven aan de verwarmingselementen, waardoor u meer energie moet verbruiken om dezelfde warmte te kunnen genereren. Heeft u zacht water, dan heeft u dit probleem niet meer. Dit komt doordat zich minder kalkaanslag in de leidingen vastzet, waardoor deze beter en langer blijven werken. Met deze energiebesparing draagt u dus bij aan een beter milieu.

Bekijk onze waterontharders!

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Wanneer u zacht water gebruikt voor huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine, vaatwasser, strijkbout of waterkoker, zult u langer met uw apparaten doen. Dit heeft te maken met een verminderde kalkaanslag in de apparaten, waardoor deze een langere levensduur krijgen. Hierdoor hoeft u minder vaak nieuwe apparaten aan te schaffen, wat weer goed is voor het milieu.

U vermindert uw CO2-uitstoot 

Kalkaanslag kan de levensduur van uw huishoudelijke apparaten verkorten. Dit kan tot wel 30% in levensduur schelen. Doordat u zacht water voor uw apparaten gebruikt, verbruikt u minder stroom waardoor u CO2-uitstoot omlaag gaat.

U verbruikt minder schoonmaakproducten

Dit geldt zowel voor schoonmaakmiddelen die voor de wasmachine en vaatwasser gebruikt worden, als voor schoonmaakproducten voor uzelf, zoals zeep en shampoo. U heeft minder van deze producten nodig voor hetzelfde effect. Dit is niet alleen gunstig voor uw portemonnee maar ook voor uw leidingen, want deze hoeven minder schoonmaakproducten af te voeren, waardoor deze schoner blijven.

Meer weten? Neem contact met ons op

Heeft u meer vragen over waterontharders? Neem dan contact met ons op door ons een mailtje te sturen. Bellen kan natuurlijk ook. Wij helpen u graag bij het vinden van een waterontharder.

Menu

Tijdelijke actie!

Gratis desinfectiemodule bij aanschaf van een elektrische waterontharder.

Ter waarde van €99,-

Gratis desinfectiemodule